Camping Card

CCI

F.I.C.C. – WA-VERZEKERING VOOR KAMPEERDERS

 „CAMPING CARD INTERNATIONAL (CCI)“ 

De nieuwe Camping Card International (CCI), in januari 2015 gelanceerd, is nu al heel populair. De kaart wordt exclusief uitgegeven door de F.I.C.C. en zijn aangesloten clubs en federaties en biedt veel voordelen aan kaarthouders, campinghouders en de aangesloten clubs.  Het is de originele kaart en als zodanig geen commerciële kaart. De CCI is steeds geldig voor één jaar en het is aan de clubs om te bepalen wat het beste werkt, een kalenderjaar of de datum van uitgifte.

 

Veel campings in (en buiten**) Europa accepteren de kaart en al meer dan 2.600 campings hebben zich geregistreerd op de officiële website www.campingcardinternational.org.

CCI-kaarthouders zijn  dus in staat om hun kaart te gebruiken om informatie te verzamelen over elk van deze campings.

Ben je CCI kaarthouder, dan ben je partner en lid van één grote internationale familie.

De interesse van kaarthouders gaat uit naar reizen en ontdekken, maar ze zijn ook attent op de bescherming van het milieu en het respecteren van de camping reglementen.

Kampeerders zullen altijd uitkijken naar het F.I.C.C. logo. Ze weten namelijk, dat ze daar de gastvrijheid, informatie en service vinden voor een goede vakantie. En daarbovenop geeft de campinghouder ze ook nog eens de gepubliceerde korting.

 

De CCI kan dienen als identiteitsbewijs op campings,  zodat je normaal gesproken je paspoort of ander officieel ID niet hoeft  in te leveren. (Dit is overigens  afhankelijk van de wetten per land).

CCI kaarthouders laten zien, dat hun wettelijke aansprakelijkheid is gedekt vanaf het moment dat ze hun huis verlaten tot ze weer thuiskomen, ongeacht of ze verblijven op een camping, een  rest

area of in een hotel.

De CCI geeft kaarthouders en hun familie het recht, via hun bij de FICC aangesloten club/federatie , in te schrijven op en deel te nemen aan internationale F.I.C.C.-rally’s of aan ieder evenement, dat wordt gehouden onder de patronage van de F.I.C.C.

Een internationale rally is een heel speciale camping ervaring. Het geeft u de gelegenheid om te verkeren in het gezelschap  van mensen uit allerlei landen en bevolkingsgroepen. Dit opent de deuren naar wederzijds begrip en respect tegen de achtergrond van landschap, cultuur, folklore en traditionele manier van leven van het gastland.

Deze nieuwe, moderne en profijtelijke campingkaart is voortgekomen uit het Internationale Kampeercarnet, dat in 1934 door de F.I.C.C. werd geïntroduceerd in 1934. In die tijd was het een klein boekje, ongeveer ter grootte van een paspoort, met lege ruimtes waarin men ieder jaar een sticker of vignet kon plakken, die aangaf  dat de CCI geldig was voor het vermelde jaar.

Na vele jaren van discussie werden in 1972 de AIT (Alliance International du Tourisme) en de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) de gezamenlijke eigenaren en toen verschenen de drie logo’s van AIT, F.I.C.C. en FIA op het Carnet.

Er werd een Liaison Commissie gevormd met als taak de continue modernisering en upgrading

van het Internationale Camping Carnet. Hun inspanningen resulteerden in 1990 in de introductie van een kleine, handige Camping Card. Toen de twee partnerorganisaties in 2014 besloten om de wereld van de camping te verlaten, claimde de F.I.C.C. opnieuw haar exclusieve rechten op de kaart en hebben die organisaties hun aandeel in de CCI terugverkocht aan de organisatie die de kaart 80 jaar eerder had opgericht.

N.B. De CCI geldt niet alleen in Europa,  maar wordt wereldwijd geaccepteerd, inclusief in Zuid Korea en Japan.

Belangrijk informatie nieuwe kaart.

Geef een reactie